13 december: webinar "grensoverschrijdend gedrag en kunstvakonderwijs - hoe weeffouten in de opleiding doorwerken in de beroepspraktijk"

Wat: webinar “Grensoverschrijdend gedrag en kunstvakonderwijs – hoe weeffouten in de opleiding doorwerken in de beroepspraktijk”

Voor wie: leidinggevenden en werknemers in de podiumkunsten

Wanneer: 13 december 2023, van 12.00 – 13.00 uur

Waar: online via ZOOM

Trainer: Judith Boessen

Kosten: geen

Let op: dit webinar is vol! Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst via info@socialeveiligheidpodiumkunsten.nl. We laten het je dan weten als er een plek vrij komt.

Tijdens dit webinar gaat Judith Boessen, docent aan diverse kunstvakopleidingen en auteur van artikelen over grensoverschrijdend gedrag binnen het kunstvakonderwijs voor onder andere Boekman en Mister Motley, in op de invloed van kunstvakopleidingen op het in stand houden van grensoverschrijdend gedrag gedurende de latere loopbaan.

Aan de orde komen onder meer mythes over het kunstenaarschap (het artistieke genie, de kunstenaar en zijn muze), opvattingen over kunstenaarschap (autonomie boven relatie, de kunstwereld als arena), cultuuroverdracht via kunstvakonderwijs (inprenting en reproductie, deconditioneren als pedagogisch principe, van harde lessen leer je het meeste)  en het kunstvakonderwijs als kans om vertrouwen te herstellen (didactische vaardigheid, baanzekerheid, vertrouwen als uitgangspunt).

Van het algemene deel van het webinar wordt een opname gemaakt, die op de website van Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten wordt gepubliceerd. We gaan ervan uit dat deelnemers hiermee akkoord gaan.

Fotocredits: Boy Hazes