24 April: Veilig de vloer op - regiobijeenkomst Noord

Wat: middagprogramma rondom grensoverschrijdend gedrag en sociale veiligheid

Voor wie: medewerkers van producerende organisaties in de podiumkunsten

Wanneer: 24 April 2023, van 13.30 – 17.00 uur

Waar: Tryater, Leeuwarden

Kosten: gratis voor leden van de NAPK, € 30,- ex. BTW voor niet-leden

Opgeven: mail naar info@socialeveiligheidpodiumkunsten.nl

 

Tijdens deze bijeenkomst staat het werken aan een prettige en sociaal veilige werkomgeving centraal. In diverse onderdelen wordt ingegaan op (de aanpak van) grensoverschrijdend gedrag in de podiumkunsten.

 

Programma:

Workshop door Evita Lammes van Studio Samen

In deze workshop wordt toegelicht welke vormen van grensoverschrijdend gedrag er zijn. Met elkaar wordt verkend welke grenzen we zoal tegen komen bij het werken in de podiumkunsten, en welke risicofactoren hierop van invloed zijn. De deelnemers kijken naar hun eigen machtspositie en krijgen concrete tips om op de werkvloer te communiceren over grenzen en het vinden van afstemming hierover.

 

Presentatie over de Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten door Mirjam Terpstra (directeur NAPK en voorzitter Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten)

Wat doet de Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten? Waarvoor kunnen organisaties hier terecht?

 

Vraaggesprek met Alice Faber – vertrouwenspersoon

Alice Faber werkt als vertrouwenspersoon voor De Noorderlingen (vooropleiding theater) en Eurosonic Noorderslag. In dit gesprek vertelt zij wat het werk van een vertrouwenspersoon inhoudt, en waarvoor organisaties hun vertrouwenspersoon kunnen inzetten.

 

Panelgesprek “hoe houd je sociale veiligheid levend in jouw organisatie”

Tijdens een interactief gesprek, geleid door moderator Lene Grooten, gaan de panelleden met elkaar in gesprek over het vraagstuk: “Hoe hou je het onderwerp levend – ook op momenten dat er niet direct iets aan de hand is? Er is ruimte voor inbreng en vragen vanuit de zaal.

Panelleden: Valentijn Fit – Zakelijk directeur Tryater, Marie Seck – Assistent artistiek leider bij NITE (NNT + Club Guy & Roni) en Susanne Visser – Platform Aanvang.

Moderator van de bijeenkomst is Lene Grooten, zakelijk leider en trainer Fair Practice Code. De middag wordt afgesloten met een borrel.

Fotocredits: Boy Hazes