28 mei & 18 juni: workshop "sociale veiligheid en je rol als toezichthouder of bestuurslid"

Wat: online workshop “sociale veiligheid en je rol als toezichthouder of bestuurslid”

Voor wie: leden van de Raad van Toezicht / het bestuur

Wanneer: 28 mei & 18 juni 2024, van 19.30 – 21.30 uur

Waar: online 

Trainer: Alie Kuiper

Kosten: € 50,- ex. BTW 

Opgeven: via de website van Cultuur & Ondernemen

Sociale veiligheid is op dit moment een onderwerp dat flink in de belangstelling staatMaar hoe weet je of er iets speelt bij de organisatie waarvoor jij toezichthouder of bestuurslid bent; je komt er immers niet dagelijks over de vloer. En wat moet er eigenlijk allemaal precies geregeld zijn? Welke wetgeving is van toepassing? Hoe ga je als toezichthouder of bestuurslid om met eventuele meldingen? Hoe zet je in op preventie? Wat is jouw rol als toezichthouder/ bestuurslid? En wat juist niet?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor toezichthouders en bestuursleden die – vanuit hun specifieke rol en verantwoordelijkheid – bij willen dragen aan een prettige en veilige werkomgeving in de organisatie. 

Na het volgen van de workshop weet je wat jouw rol en verantwoordelijkheid als toezichthouder of bestuurslid is in het creëren van een sociaal veilige werkomgeving. Je bent op de hoogte van relevante regelgeving. Ook ben je je bewust van je rol bij het vaststellen en uitdragen van beleid. Je weet hoe je om moet gaan met meldingen en wat er mogelijk is in het kader van preventie.

De workshop wordt gegeven door Drs. Alie Kuiper. Zij is bedrijfskundige en gespecialiseerd in de aanpak van ongewenste omgangsvormen op het werk. Ze adviseert en ondersteunt organisaties bij de het ontwikkelen en implementeren van beleid gericht op preventie en een goede afhandeling van klachten. Ze was betrokken bij de samenstelling van het beleidskader ‘Veilig de vloer op’.

De bijeenkomst wordt online gehouden en bestaat uit twee avonden waarvan de programma’s op elkaar aansluiten. Het is een interactieve workshop met ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Er wordt geen opname gemaakt. Tijdens de bijeenkomst worden de Chatham House Rules gevolgd.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Cultuur & Ondernemen.

Fotocredits: Boy Haze