10 juni: Bijeenkomst: buiten de kaders, binnen de grenzen

Hoe creëer en waarborg je een sociaal veilige en gezonde werkomgeving bij het opzoeken van grenzen tijdens artistieke werkprocessen?

Voor wie: artistiek leiders, zakelijk leiders en HR-medewerkers in de podiumkunsten

Wanneer: 10 juni 2024, van 13.30 – 16.30 uur

Waar: Nationale Opera & Ballet, souterrain

Trainers: Anneleen Lemmens en Aike Roodenburg

Kosten: € 25,- ex. BTW

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan info@socialeveiligheidpodiumkunsten.nl

Op 10 juni organiseren digiPACCT en Stichting Sociale
Veiligheid Podiumkunsten een middagbijeenkomst rondom het thema “sociale veiligheid en het verleggen van grenzen in artistieke werkprocessen”. De bijeenkomst is geschikt voor makers en artistiek leiders in de podiumkunsten, maar ook voor zakelijk leiders en HR-medewerkers.

Anneleen Lemmens en Aike Roodenburg van Engagement Arts België geven een workshop over het vlaggensysteem dat door het Belgische Sociaal Fonds Podiumkunsten i.s.m. Sensoa, IDEWE, ENGAGEMENT en mensen uit de sector werd ontwikkeld.

Dit vlaggensysteem biedt een tool om het complexe gesprek
over grenzen makkelijker te maken. We gaan het buikgevoel niet uit de weg, maar we zoeken naar een manier om situaties objectiever en analytisch te benaderen om zo tot een gedeeld moreel kader te komen binnen de werkcontext.

 

Na de workshop vindt een panelgesprek plaats waarin we met
elkaar in gesprek gaan over het spanningsveld tussen het opzoeken van grenzen tijdens een artistiek werkproces en het creëren van veiligheid tijdens datzelfde proces. We wisselen kennis uit over de manier waarop we zulke gesprekken kunnen vormgeven.